Μεταβλητότητα λόγω profit taking στο ταμπλό

Μεταβλητότητα λόγω profit taking στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:27 Δημιουργία 02/03/21, 11:25
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Έντονη μεταβλητότητα κυριαρχεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την αγορά να διστάζει να διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 800 μονάδων, εν μέσω profit taking με φόντο το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,03% στις 802,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.920,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,67% στις 489,99 μονάδες.

Για να επιστρέψει στη ζώνη, όπου βρέθηκε στην έναρξη της νέας χρονιάς, ο ΓΔ θα πρέπει να διαπεράσει με αποφασιστικότητα τα επίπεδα των 805-810 μονάδων, τονίζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, οι ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και Ελλάκτωρ ηγούνται των πιέσεων καθώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΛΠ και Titan.

Στον αντίποδα, οι στηρίξεις έρχονται από τα άνω του 1% κέρδη στις Aegean, Eurobank και Φουρλή, με τις Motor Oil, Jumbo, ΟΤΕ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και Alpha Bank να κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή ο ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε