«Δοκιμάζει» την αντίσταση των 820 μονάδων η αγορά

«Δοκιμάζει» την αντίσταση των 820 μονάδων η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:27 Δημιουργία 03/03/21, 11:12
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Την αντίσταση των 820 μονάδων «δοκιμάζει» η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αφότου χθες διέσπασε ανοδικά τη ζώνη των 810 μονάδων.

Το ΧΑ επιχειρεί να «σβήσει» τις απώλειες από την έναρξη του έτους, καταγράφοντας σήμερα τραπεζικό ράλι, με τον ΓΔ να σημειώνει κέρδη πάνω από 1%.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,17% στις 826,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,37% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.991,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 4% στις 535,37 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν ότι στόχος της αγοράς είναι να «επισφραγήσει» τις 827 μονάδες, αντίσταση ιδιαίτερα δύσκολη ως προς τη διάσπασή της, καθώς το profit taking είναι αναμενόμενο, συνεπώς οι πιέσεις αυτές θα πρέπει πρώτα να απορροφηθούν.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η αγορά «κοιτάζει» προς τις αποφάσεις κυβέρνησης και ειδικών για την επιβολή ενός σκληρότερου lockdown από αύριο, Πέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα, εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων στο ΕΣΥ, με το Οικονομικό επιτελείο να ανησυχεί για το δημοσιονομικό κόστος, πηγές του οποίου το εκτινάσσουν πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ, αν και στην πραγματική οικονομία είναι διπλάσιο, σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ του «Xrimaonline.gr».

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ο Ελλάκτωρ, η Alpha Bank, η Εθνική και η Πειραιώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 3%, με τη Eurobank να είναι στο +2,93%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, Motor Oil, Coca Cola, ΕΧΑΕ και Λάμδα.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΟΛΠ και ΔΕΗ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος και Aegean. Ο Σαράντης παραμένει σε πτωτικό κλοιό, σημειώνουν απώλειες 1,29%.

Αν σου άρεσε κάνε