Διάθεση για... κίνηση υψηλότερα δείχνει η αγορά

Διάθεση για... κίνηση υψηλότερα δείχνει η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:33 Δημιουργία 09/03/21, 11:30
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Με διάθεση διατήρησης των υψηλών των 13 μηνών φαίνεται να κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, έχοντας διαπεράσει τα επίπεδα των 830 μονάδων.

Το ΧΑ καταγράφει κέρδη, τη στιγμή που οι διεθνείς δείκτες αναζητούν κατεύθυνση με την προσοχή στραμμένη στο αμερικανικό πακέτο τόνωσης. Η εγχώρια αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα υψηλά και στις διορθώσεις τίτλων λόγω του profit taking.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό,ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,87% στις 834,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,95% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.004,07 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,44% στις 533,83 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σχολιάζοντας την εικόνα στο ταμπλό, σημειώνουν ότι η αγορά από τις 28 Ιανουαρίου έχει καταγράψει συνολικά κέρδη της τάξεως του 11%, ολοκληρώνοντας συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, με τρία μικρά «διαλείμματα» στα επίπεδα των 750, 780 και 820-830 μονάδων, αντίστοιχα.

Η αντίδραση είναι λογική, λένε οι ίδιοι κύκλοι, δεδομένου ότι για να κινηθεί υψηλότερα, θα πρέπει να κατοχυρωθούν τα κέρδη και το ΧΑ να αφομοιώσει τα επίπεδα.

Παράλληλα με τον ΓΔ κινείται και ο τραπεζικός με συνολικά κέρδη, που ξεπερνούν το 23%. Από κοντά και ο κλαδικός, ο οποίος καταγράφει 8ήμερο ανοδικό σερί.

Σε επίπεδο μετοχών, την Τρίτη, ο Φουρλής σημειώνει κέρδη 3,97%, με τις Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Λάμδα, Coca Cola και Alpha Bank να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Titan, με την ΕΧΑΕ να μην έχει μεταβολή. Στον αντίποδα, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ κινούνται με μικρές απώλειες, ενώ η Aegean χάνει 1,44%.

Αν σου άρεσε κάνε