Η Πειραιώς «οδηγεί» την πτωτική τάση

Η Πειραιώς «οδηγεί» την πτωτική τάση

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:33 Δημιουργία 22/03/21, 11:28
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σωρευτικές απώλειες άνω του 45% για το βαρύ «χαρτί» της Πειραιώς - Ισορροπία στη ζώνη των 830 μονάδων επιχειρεί η αγορά - «Κλειδί» οι τράπεζες για την αλλαγή κλίματος

«Κλειδί» είναι η αλλαγή κλίματος στον τραπεζικό κλάδο για την ανάκτηση της ανοδικής τάσης της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία ξεκίνησε στο «κόκκινο» την εβδομάδα, με το βαρύ «χαρτί» της Πειραιώς να παραμένει στο επίκεντρο, έχοντας «γράψει» απώλειες άνω του 45%.

Για να περάσουν, όμως, στο «πράσινο» οι τράπεζες, θα πρέπει πρώτα να αποσαφηνιστούν και να ψηφιστούν οι όροι της ΑΜΚ της Πειραιώς, γύρω από την οποία έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά.

Η αγορά προσπαθεί σήμερα, Δευτέρα να ισορροπήσει στη ζώνη των 830 μονάδων, ώστε να μην χάσει και αυτή την αντίσταση, ενώ ενδεικτική της εικόνας στον τραπεζικό κλάδο είναι ότι ο τραπεζικός δείκτης από τις 572 μονάδες βρίσκεται τώρα στην περιοχή των 520 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,14% στις 831,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,8 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.001,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,92% στις 525,80 μονάδες.

Στις μετοχές, η Aegean χάνει 5,13%, με την Πειραιώς να είναι στο -4,74%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Μικρή πτώση σημειώνουν οι ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Jumbo, Βιοχάλκο, Φουρλής και ΓΕΚ Τέρνα.

Αντίθετα, τα κέρδη σε Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Εθνική, Σαράντης, Titan και Alpha Bank ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Eurobank και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή οι Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε