«Αντίβαρο» στην Πειραιώς οι άλλες συστημικές

«Αντίβαρο» στην Πειραιώς οι άλλες συστημικές

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:24 Δημιουργία 22/03/21, 14:15
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

«Μάχη» για τις 830 μονάδες δίνει η αγορά - «Βγήκε» αντίδραση σε Alpha, ΕΤΕ και Eurobank - Σχεδόν 30 μονάδες έχει στοιχίσει η τριήμερη πτώση στον ΓΔ

«Μάχη» στη ζώνη των 830 μονάδων δίνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αυτή την ώρα παίζει «άμυνα» κόντρα στις πιέσεις πρωτίστως της Πειραιώς με τα «χαρτιά» των άλλων συστημικών, Εθνικής, Alpha και Eurobnak, όπου έχει «βγει» αντίδραση.

Η αγορά επιχειρεί στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας να βάλει «φρένο» στην τριήμερη πτώση, η οποία της έχει κοστίσει σχεδόν 30 μονάδες. Η εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό επιβεβαιώνει εκ νέου ότι ο τραπεζικός κλάδος αποτελεί το «κλειδί» για την ανάκτηση της ανοδικής τάσης, με τη μετοχή της Πειραιώς να εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των συνεδριάσεων, έχοντας «γράψει» σωρευτικές απώλειες άνω του 45%.

Για να «κλειδώσει» το θετικό πρόσημο του ΓΔ, θα πρέπει πρώτα να αποσαφηνιστούν και να ψηφιστούν οι όροι της ΑΜΚ της Πειραιώς, γύρω από την οποία έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά. Έως τότε η μεταβλητότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό αναφορικά με την κίνηση του κλάδου, η οποία θα «τροφοδοτείται» από την εντεινόμενη και παρατεταμένη αβεβαιότητα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,30% στις 830,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.997,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,10% στις 526,73 μονάδες.

Στις μετοχές τώρα, η Alpha Bank κερδίζει 3,01%, με την Εθνική και τη Motor Oil να ακολουθούν με 2,7% η καθεμία, ενώ άνω του 1% ενισχύονται Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Titan, Eurobank, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ.

Αντίθετα, «βουτιά» 12,42% κάνει η Πειραιώς, απώλειες 8,14% καταγράφει η Aegean, με τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ να χάνουν 2,43% και 2,15%, αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Coca Cola και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ.

Αν σου άρεσε κάνε