Δείχνει «αντοχές» - ακόμα - η αγορά

Δείχνει «αντοχές» - ακόμα - η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:35 Δημιουργία 23/03/21, 11:31
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Νέες πιέσεις σε Πειραιώς και Aegean - «Άμυνες» στη ζώνη των 830 μονάδων σηκώνει και πάλι η αγορά - Το σενάριο περιόδου ισχυρής μεταβλητότητας έως τις 7 Απριλίου

Τη χθεσινή κίνηση επαναλαμβάνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, σηκώνοντας εκ νέου «άμυνες» στη ζώνη των 830 μονάδων με τη βοήθεια επιλεγμένων τίτλων, κόντρα στις πιέσεις της Πειραιώς και της Aegean.

Το ΧΑ για την ώρα παρουσιάζει «αντοχές», ωστόσο όσο τα ερωτηματικά γύρω από την πολυσυζητημένη ΑΜΚ της Πειραιώς παραμένουν αναπάντητα, οι διακυμάνσεις στον τραπεζικό κλάδο είναι το επικρατέστερο σενάριο, συμπαρασύροντας στη δίνη της αβεβαιότητας σύσσωμο το ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,38% στις 835,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.011,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,32% στις 530,99 μονάδες.

Όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί κύκλοι, μέχρι τη ΓΣ της Τράπεζας στις 7 Απριλίου, η αγορά καλείται να διαχειριστεί την αβεβαιότητα των υφιστάμενων μετόχων, η πλειονότητα των οποίων σπεύδει να αποεπενδύσει.

Στις μετοχές, Eurobank και Βιοχάλκο σημειώνουν κέρδη 2,25% και 2,02% αντίστοιχα, με την Titan και την Εθνική να ακολουθούν με άνοδο 1,6% έκαστη.

Ήπια άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των Coca Cola, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, ΟΤΕ, Λάμδα και Ελλάκτωρ.

Αντίθετα, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 8,41%, με την Aegean να είναι στο -5,15%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε