Ασκήσεις ισορροπίας στις 830 μονάδες και αγοραστές σε επιλεγμένους τίτλους

Ασκήσεις ισορροπίας στις 830 μονάδες και αγοραστές σε επιλεγμένους τίτλους

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:30 Δημιουργία 24/03/21, 11:24
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Τι δείχνει η «αντίσταση» της αγοράς στη ζώνη των 825-830 μονάδων κόντρα σε σωρευτικές απώλειες άνω του 60% για το «χαρτί» της Πειραιώς

Τις προσπάθειες σταθεροποίησης στα επίπεδα των 830 μονάδων συνεχίζει στη συνεδρίαση της Τετάρτης η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, «γράφοντας» μικρά κέρδη, με τη στήριξη επιλεγμένων τίτλων, που έχουν προσεγγίσει αγοραστές.

Μέσω αυτού του προβαδίσματος, άλλωστε, το ΧΑ παίζει «άμυνα» κόντρα στις πιέσεις, που εκδηλώνονται στο ταμπλό, με το «χαρτί» της Aegean να επιμένει και σήμερα πτωτικά, έχοντας «μαζέψει» βέβαια τις χθεσινές απώλειες.

Πάντως, μετά και το εντυπωσιακό «γύρισμα» της Πειραιώς στο +12% από -13% στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο κλάδος κινείται στο «πράσινο» με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει κέρδη άνω του 1%.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,24% στις 833,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,8 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,25% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.002,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,07% στις 526,97 μονάδες.

Ύστερα από την «κατρακύλα» στης σκιά της ΑΜΚ της Πειραιώς, το ΧΑ προσπαθεί εδώ και μέρες να πάρει πάλι τον έλεγχο απέναντι στις πιέσεις, που θα εξακολουθήσουν να καταγράφονται εν μέσω πληροφοριών και σεναρίων γύρω από την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας.

Η «αντίσταση» του ΓΔ στη ζώνη των 825-830 μονάδων και του τραπεζικού δείκτη σε εκείνη των 500 μονάδων, πάντως, εκπέμπει θετικά μηνύματα, σημειώνουν παράγοντες της αγοράς. Ειδικά, τη στιγμή που ένα τόσο βαρύ «χαρτί» διολίσθησε έως και σε ιστορικό χαμηλό. Πρόκειται για σημάδι παραμονής των long στη Λεωφόρο Αθηνών, οι οποίοι κινούνται σε επιλεγμένους τίτλους, σχολιάζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Στις μετοχές τώρα, η Πειραιώς κερδίζει 5,99%, ΑΔΜΗΕ και ΕΤΕ πάνω από 1%, ενώ ήπια άνοδο σημειώνουν οι Eurobank, Alpha bank, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Λάμδα, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Titan, Motor Oil και Jumbo.

Αντίθετα, ο Ελλάκτωρας χάνει 2,18%, με Φουρλή και Aegean να ακολουθούν, «γράφοντας» πτώση 1,86% και 1,74%, αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Coca Cola, με τις ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή να μην έχουν μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε