Σκαμπανεβάσματα σε επιλεγμένα «χαρτιά»

Σκαμπανεβάσματα σε επιλεγμένα «χαρτιά»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:50 Δημιουργία 24/03/21, 14:45
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Παραμένει στη ζώνη των 830 μονάδων ο ΓΔ - Στο επίκεντρο οι τίτλοι που «κυοφορούν» εξελίξεις - Στο «κόκκινο» γύρισε η Πειραιώς

Στη ζώνη των 830 μονάδων εξακολουθεί να κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, σημειώνοντας ήπια άνοδο, ωστόσο στο ταμπλό καταγράφονται έντονα σκαμπανεβάσματα γύρω από επιλεγμένους τίτλους, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω εξελίξεων.

Ένα από αυτά τα «χαρτιά» είναι της Πειραιώς, η οποία ύστερα από το χθεσινό εντυπωσιακό «γύρισμα» στο +12% από -13%, αυτή την ώρα κινείται σε πτωτικό έδαφος με πτώση 5%, ενώ σε τέσσερις συνεδριάσεις έχει «γράψει» σωρευτικές απώλειες άνω του 60%.

Αν και από την περασμένη εβδομάδα οι τράπεζες επιβεβαιώνουν πως αποτελούν το «βαρόμετρο» της τάσης στη Λεωφόρο Αθηνών, εντούτοις το τελευταίο διήμερο το ΧΑ παίζει «μπάλα» με αμυντικούς «μηχανισμούς», οι οποίοι έως τώρα την έχουν κρατήσει στη ζώνη των 830 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,37% στις 834,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,9 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.005,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,46% στις 523,75 μονάδες.

Ύστερα από την «κατρακύλα» στης σκιά της ΑΜΚ της Πειραιώς, το ΧΑ προσπαθεί εδώ και μέρες να πάρει πάλι τον έλεγχο απέναντι στις πιέσεις, που θα εξακολουθήσουν να καταγράφονται εν μέσω πληροφοριών και σεναρίων γύρω από την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας.

Η «αντίσταση» του ΓΔ στη ζώνη των 825-830 μονάδων και του τραπεζικού δείκτη σε εκείνη των 500 μονάδων, πάντως, εκπέμπει θετικά μηνύματα, σημειώνουν παράγοντες της αγοράς. Ειδικά, τη στιγμή που ένα τόσο βαρύ «χαρτί» διολίσθησε έως και σε ιστορικό χαμηλό. Πρόκειται για σημάδι παραμονής των long στη Λεωφόρο Αθηνών, οι οποίοι κινούνται σε επιλεγμένους τίτλους, σχολιάζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Ωστόσο, χρηματιστηριακές πηγές επισημαίνουν πως η πανδημία παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής αγοράς και επενδυτών, ειδικά όσο η σημαντική έξαρση με απανωτά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνωμένων και εισαγωγών βάζει στον «πάγο» τις όποιες συζητήσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στις μετοχές τώρα, ΑΔΜΗΕ και Eurobank κερδίζουν 2,68% και 2,35%, αντίστοιχα, με τις Jumbo, Aegean και Μυτιληναίο να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Ήπια άνοδο σημειώνουν οι Motor Oil, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ και Βιοχάλκο.

Αντίθετα, η Πειραιώς είναι στο -5,18%, με τον Φουρλή στο -2,67% και τον Σαράντη στο -1,01%.

Μικρές απώλειες σημειώνουν οι ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Titan, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα.

Αν σου άρεσε κάνε