Ανεβάζει ταχύτητα η αγορά με «οδηγό» τις τράπεζες

Ανεβάζει ταχύτητα η αγορά με «οδηγό» τις τράπεζες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:28 Δημιουργία 26/03/21, 11:23
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Πάνω από τις 840 μονάδες ο ΓΔ - Κέρδη σχεδόν 3% για τον τραπεζικό δείκτη - Ελεγχόμενες πιέσεις σε επιλεγμένους τίτλους - Στο επίκεντρο η ΑΜΚ της Πειραιώς

Με «οδηγό» τον τραπεζικό κλάδο, έντονα ανοδικά και πάνω από τις 840 μονάδες κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ύστερα από την αργία της Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, οι πιέσεις που εκδηλώνονταν σε επιλεγμένους τίτλους τις προηγούμενες ημέρες, σημειώνουν αποκλιμάκωση σήμερα, με το «χαρτί» της Πειραιώς να χάνει 1% και τα βλέμματα να στρέφονται στην έκτακτη ΓΣ της 7ης Απριλίου.

Μέχρι τότε η εντεινόμενη σεναριολογία γύρω από την πολυσυζητημένη ΑΜΚ της Τράπεζας αναμένεται να βρίσκεται στο επίκεντρο, συνεπώς η μεταβλητότητα τόσο για τον κλάδο όσο και για το υπόλοιπο ταμπλό αποτελεί ένα δυνατό ενδεχόμενο.

Εξάλλου, εν μέσω της ίδιας σεναριολογίας το «χαρτί» έκανε παιχνίδια από το «βαθύ κόκκινο» στο «βαθύ πράσινο» και αντίστροφα, συμπαρασύροντας στο χορό των έντονων διακυμάνσεων και άλλους τίτλους, αν και στις τελευταίες συνεδριάσεις η αγορά κατόρθωσε να απεγκλωβιστεί από την δίνη των εξελίξεων στον κλάδο.

Στο ταμπλό τώρα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,04% στις 846,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,90% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.035,64 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,86% στις 539,63 μονάδες.

Στις μετοχές, η Εθνική σημειώνει κέρδη 3,89%, με την Eurobank και τον ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με +2,60% και +2,23%, αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Alpha Bank, Λάμδα, ΕΧΑΕ, ΕΛληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Titan.

Αντίθετα, μικρές απώλειες καταγράφουν οι ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Coca Cola, Motor Oil, Μυτιληναίος, Jumbo, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, με τον ΟΤΕ και τον ΟΛΠ να μην έχουν μεταβολή.

Τέλος, ελαφριές πιέσεις εκδηλώνονται σε Φουρλή, Βιοχάλκο και Aegean, με την Πειριαώς να χάνει 1,09% και τον Ελλάκτωρ να είναι στο -2,59%.

Αν σου άρεσε κάνε