«Βλέπει» τις 850 μονάδες με στήριγμα την ΕΤΕ

«Βλέπει» τις 850 μονάδες με στήριγμα την ΕΤΕ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:45 Δημιουργία 26/03/21, 14:40
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Τα «μάτια» είναι στραμμένα στα αποτελέσματα της ΕΤΕ, καθώς και στο deal με το CVC για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - «Βαρίδια» Ελλάκτωρας και Πειραιώς - Αυξημένος τζίρος με φόντο τα πακέτα στη ΓΕΚ Τέρνα

Με στήριγμα καταρχήν το «χαρτί» της ΕΤΕ η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά «βλέπει» τις 850 μονάδες αυτή την ώρα, επιστρέφοντας στα προ μίας εβδομάδας επίπεδα.

Τα «μάτια» σήμερα είναι στραμμένα στη συστημική, καθώς μετά το πέρας της συνεδρίασης, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, καθώς και το deal της Τράπεζας με το CVC για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η αγορά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε ανοδικό έδαφος παρά τη «χασούρα» σε Ελλάκτωρα και Πειραιώς, η οποία έχει διευρύνει τις απώλειες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,51% στις 849,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 54 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 1,66% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.045,34 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,54% στις 537,96 μονάδες.

Το «χαρτί» της Πειραιώς προσελκύει την επενδυτική προσοχή, με τους προβολείς να στρέφονται στην έκτακτη ΓΣ της 7ης Απριλίου.

Μέχρι τότε η εντεινόμενη σεναριολογία γύρω από την πολυσυζητημένη ΑΜΚ της Τράπεζας αναμένεται να βρίσκεται στο επίκεντρο, συνεπώς η μεταβλητότητα τόσο για τον κλάδο όσο και για το υπόλοιπο ταμπλό αποτελεί ένα δυνατό ενδεχόμενο.

Εξάλλου, εν μέσω της ίδιας σεναριολογίας το «χαρτί» έκανε παιχνίδια από το «βαθύ κόκκινο» στο «βαθύ πράσινο» και αντίστροφα, συμπαρασύροντας στο χορό των έντονων διακυμάνσεων και άλλους τίτλους, αν και στις τελευταίες συνεδριάσεις η αγορά κατόρθωσε να απεγκλωβιστεί από την δίνη των εξελίξεων στον κλάδο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο αυξημένος τζίρος έχει φόντο το νέο πακέτο των 1,8 εκατ. τεμαχίων, που διακινήθηκε στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, στην τιμή των 11,20 ευρώ, το οποίο σχετίζεται με τη στρατηγική της απόκτησης του ποσοστού του ομίλου Reggerborgh από τον βασικό μέτοχο Γ. Περιστέρη. Το πακέτο αφορούσε το 1,74% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ Τέρνα, ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό του Περιστέρη κοντά στο 29%.

Στις μετοχές τώρα, η Εθνική σημειώνει άλμα 4,10%, με τον ΑΔΜΗΕ να είναι στο +3,53%, ενώ άνω του 2% είναι η άνοδος σε Eurobank, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα. Τα κέρδη σε Coca Cola, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Λάμδα και Motor Oil ξεπερνούν το 1%.

Αντίθετα, πτώση σημειώνουν οι ΟΛΠ, Φουρλής και Aegean. Ο Ελλάκτωρ χάνει 1,84% και η Πειραιώς είναι στο -4,21%.

Αν σου άρεσε κάνε