«Ασκήσεις ισορροπίας» εν μέσω διακυμάνσεων στα υψηλά 13 μηνών

«Ασκήσεις ισορροπίας» εν μέσω διακυμάνσεων στα υψηλά 13 μηνών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:26 Δημιουργία 30/03/21, 11:22
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Οριακές απώλειες για τον ΓΔ, μοιρασμένα τα πρόσημα στο ταμπλό - «Πέρασε» νέο πακέτο στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα - Η προσοχή στις απαντήσεις Σταϊκούρα για την ΑΜΚ της Πειραιώς στη Βουλή την Πέμπτη

Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στο χρηματιστηριακό ταμπλό στις συναλλαγές της Τρίτης, με την αγορά να επιχειρεί να ισορροπήσει στα τρέχοντα επίπεδα εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων και διακυμάνσεων στα υψηλά 13 μηνών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί και σήμερα να είναι υποτονικό στη Λεωφόρο Αθηνών, καθώς την τρέχουσα εβδομάδα εορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών και παραδοσιακά οι αργίες τόσο της προσεχούς Παρασκευής όσο και της ερχόμενης Δευτέρας επηρεάζουν τη συναλλακτική δραστηριότητα.

Ο τζίρος στην έναρξη της συνεδρίασης θεωρείται αυξημένος, καθώς ένα ακόμη πακέτο 1,3 εκατ. μετοχών διακινήθηκε στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, στην τιμή των 11,20 ευρώ, συνολικής αξίας 14,56 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πακέτο αντιστοιχεί στο 1,25% του συνόλου των μετοχών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,04% στις 862,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,7 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.077,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,31% στις 548,22 μονάδες.

Η Πειραιώς, πάντως, εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο, με τα βλέμματα να στρέφονται στη Βουλή και στις απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, την Πέμπτη για το ζήτημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Στις μετοχές τώρα, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ και Ελληνικά Πετρέλαια χάνουν πάνω από 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, Motor Oil, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή.

Αντίθετα, κέρδη «γράφουν» οι Aegean, Φουρλής, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Titan, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Λάμδα, Alpha Bank, Coca Cola, ΔΕΗ και Jumbo, χωρίς όμως καμία να κινείται με κέρδη πάνω από 0,8%.

Αν σου άρεσε κάνε