Διστάζει τη «δοκιμή» των 870 μονάδων η αγορά

Διστάζει τη «δοκιμή» των 870 μονάδων η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:27 Δημιουργία 30/03/21, 14:20
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Ανοδικά ο ΓΔ, με αρκετούς τίτλους στο «κόκκινο» - Αυξημένος ο τζίρος λόγω πακέτου στη ΓΕΚ Τέρνα - Έβγαλε αντίδραση το «χαρτί» της Πειραιώς

Πάνω από τα επίπεδα των 860 μονάδων εξακολουθεί να κινείται αυτή την ώρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ωστόσο διστάζει να «δοκιμάσει» την αντίσταση των 870 μονάδων, τη στιγμή που αρκετοί τίτλοι στο ταμπλό είτε διαπραγματεύονται σε πτωτικό έδαφος είτε οδηγούνται προς το «κόκκινο».

Μετά από ένα αδύναμο ξεκίνημα, το χρηματιστήριο Αθηνών καταφέρνει να διατηρήσει το ανοδικό του ρυθμό, χωρίς ωστόσο να δοκιμάζει τη διάσπαση της αντίστασης των 870 μονάδων, καθώς δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη και ακόμη περισσότεροι εκείνοι που φλερτάρουν με αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αυξημένος τζίρος έχει φόντο ένα ακόμη πακέτο 1,3 εκατ. μετοχών διακινήθηκε στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, στην τιμή των 11,20 ευρώ, συνολικής αξίας 14,56 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πακέτο αντιστοιχεί στο 1,25% του συνόλου των μετοχών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει υποτονικό στη Λεωφόρο Αθηνών, καθώς την τρέχουσα εβδομάδα εορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών και παραδοσιακά οι αργίες τόσο της προσεχούς Παρασκευής όσο και της ερχόμενης Δευτέρας επηρεάζουν τη συναλλακτική δραστηριότητα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,56% στις 867,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,54% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.089,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,78% στις 554,21 μονάδες.

Η Πειραιώς, πάντως, εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο, με τα βλέμματα να στρέφονται στη Βουλή και στις απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, την Πέμπτη για το ζήτημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Στο πλαίσιο αυτό, το «χαρτί» έβγαλε αντίδραση, «γράφοντας» κέρδη 8,74%, με την Aegean να είναι στο +2,47% και τις Titan, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και Alpha Bank να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια κέρδη σημειώνουν οι Φουρλής, ΟΛΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, ΟΤΕ, Λάμδα, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και Eurobank.

Αντίθετα, η Βιοχάλκο και η ΕΧΑΕ σημειώνουν απώλειες της τάξεως του 1,73% και του 1,23% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι η ΓΕΚ Τέρνα.

Αν σου άρεσε κάνε