Ήπιο profit taking στο ταμπλό

Ήπιο profit taking στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:42 Δημιουργία 31/03/21, 11:30
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο ταμπλό μετά την ανοδική διάσπαση των 870 μονάδων - Η αγορά «διαβάζει» το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης - Το βλέμμα και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Ήπιο profit taking καταγράφεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στις συναλλαγές της Τετάρτης, με την αγορά να υποχωρεί, αφότου χθες διέσπασε ανοδικά και τα επίπεδα των 870 μονάδων.

Σήμερα κλείνει ένα πολύ σημαντικό τρίμηνο, γεγονός που ενδεχομένως να ενεργοποιήσει δυνάμεις σε τίτλους, οι οποίοι αναμένεται να «παίξουν» δυνατά στο επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Το βλέμμα «μοιράζεται» και στις σημερινές αποφάσεις των λοιμωξιολόγων και στις αυριανές ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για το σταδιακό, ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει ο κλάδος του λιανεμπορίου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,35% στις 870,56 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,37% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.091,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14% στις 551,06 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο ο ΓΔ έχει κερδίσει κατά 10,25% και ο τραπεζικός δείκτης κατά 17,5%.

Στις μετοχές τώρα, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Aegean, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Σαράντης, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil «γράφουν» απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Alpha Bank και Jumbo.

Αντίθετα, ανεβαίνει κατά 2,88%, ενώ περιορισμένη είναι η άνοδος σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank και Φουρλής. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΤΕ.

Αν σου άρεσε κάνε