Τραπεζικό ράλι ωθεί την αγορά πάνω από τις 880 μονάδες

Τραπεζικό ράλι ωθεί την αγορά πάνω από τις 880 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:27 Δημιουργία 06/04/21, 11:14
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Κίνηση πάνω από τις 880 μονάδες μετά τη μίνι ανάπαυλα - Κέρδη 3% για τον τραπεζικό δείκτη - ΤΟο βλέμμα στις εκτιμήσεις της ΤτΕ για την ελληνική οικονομία

Τραπεζικό ράλι καταγράφεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στις συναλλαγές της Τρίτης, μετά τη μίνι ανάπαυλα του Πάσχα των Καθολικών, με την αγορά να επιστρέφει σήμερα με κίνηση πάνω από τις 880 μονάδες.

Σαφώς και τα θετικά μηνύματα που εκπέμπει η DBRS για τις συστημικές παίζουν καταλυτικό ρόλο τόσο για τα σημαντικά κέρδη στον κλάδο όσο και για τη γενικότερη τάση στο ταμπλό.

Ο οίκος κάνει λόγο για «σημαντική πρόοδο», τονίζοντας ότι μετά από σημαντική μείωση των NPEs σε μια δύσκολη χρονιά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις για περαιτέρω τιτλοποιήσεις, θεωρεί ότι οι ενισχυμένες κεφαλαιακές βάσεις θα επιτρέψουν στις ελληνικές τράπεζες να απορροφήσουν τον αντίκτυπο των πρόσθετων πωλήσεων NPEs.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,91% στις 883,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.131,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,10% στις 570,39 μονάδες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι συνάμα το βλέμμα της αγοράς στρέφεται στις σημερινές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένονται και οι αντίστοιχες προβλέψεις του ΔΝΤ.

Στις μετοχές, Alpha Bank και η Πειραιώς ξεχωρίζουν με κέρδη 4,37% και 4,46%, αντίστοιχα, ακολουθεί η Eurobank με άνοδο 4%.

Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, Φουρλή, Εθνική, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Aegean, Λάμδα, ΟΤΕ και Μυτιληναίος.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Titan, με την Coca Cola και τη Motor Oil να μην έχουν μεταβολή.

Αντίθετα, μικρές απώλειες σημειώνουν οι Σαράντης και Βιοχάλκο, τα Ελληνικά Πετρέλαια χάνουν 1,68% και ο Ελλάκτωρ είναι στο -2,78%.

Αν σου άρεσε κάνε