«Βαρίδια» Πειραιώς και Ελλάκτωρ, «προσγείωση» στις 880 μονάδες

«Βαρίδια» Πειραιώς και Ελλάκτωρ, «προσγείωση» στις 880 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:29 Δημιουργία 19/04/21, 14:22
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

«Κύμα» πωλήσεων στην Πειραιώς, με limit down η επιστροφή στο ταμπλό - «Χασούρα» για τον Ελλάκτωρα μετά και την υποβάθμιση από την S&P - Κρατά γερά τα κέρδη η Coca-Cola

Διευρύνονται οι απώλειες στο χρηματιστηριακό ταμπλό αυτή την ώρα, με την εγχώρια αγορά να προσγειώνεται στα επίπεδα των 880 μονάδων, με τα «χαρτιά» της Πειραιώς και του Ελλάκτωρα να αποτελούν τα «βαρίδια» της σημερινής συνεδρίασης.

Στο πλαίσιο αυτό, η αγορά ψάχνει για στηρίγματα σε δεικτοβαρείς τίτλους, τη στιγμή που η μετοχή της Coca-Cola πρωταγωνιστεί στα κέρδη.

Σαφώς και τα βλέμματα είναι όλα στραμμένα στο «χαρτί» της Πειραιώς, που επαναδιαπραγματεύεται από σήμερα στο ταμπλό, μετά το reverse split. Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Τετάρτη, 14 Απριλίου, η μετοχή βρέθηκε προσωρινά εκτός ταμπλό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση με βάση το reverse split, δηλαδή τη συνένωση 16,5 υφιστάμενων κοινών μετοχών σε 1 νέα μετοχή.

Μάλιστα, τα τεμάχια που βρίσκονται υπό εντολή πώλησης, αυξάνονται σταδιακά. Οι εντολές πώλησης φτάνουν τα 2,2 εκατ. τεμάχια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,07% στις 880,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 2,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.126,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 4,95% στις 563,35 μονάδες.

Στο άλλο «μέτωπο», η μετοχή του Ελλάκτωρα δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά και την υποβάθμιση που δέχτηκε ο όμιλος από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's και ενόψει της γενικής συνέλευσης της 22ας Απριλίου.

Στις μετοχές, η Ελλάκτωρ χάνει κατά 5,95% και η Alpha Bank κατά 5,18%. Οι απώλειες στη Eurobank φτάνουν στο 4,58%, ενώ άνω του 3% είναι η πτώση σε Εθνική και ΟΛΠ.

Η πτώση σε ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Φουρλή, Aegean, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ ξεπερνά το 2%, και σε ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα το 1%.

Αντίθετα, η Coca Cola κρατά στο 1,69% τα κέρδη της.

Αν σου άρεσε κάνε