Μοιρασμένα πρόσημα και νευρικές κινήσεις στο ταμπλό

Μοιρασμένα πρόσημα και νευρικές κινήσεις στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:33 Δημιουργία 21/04/21, 11:29
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Η προσοχή είναι στραμμένη στην Πειραιώς και σήμερα - Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ στο εξωτερικό - Σχεδόν 24% χάνει το «χαρτί»

Μοιρασμένα πρόσημα και νευρικές κινήσεις καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την αγορά να έχει στραμμένα τα «μάτια» στις εξελίξεις στο επιχειρηματικό «μέτωπο».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 875,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.124,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,26% στις 573,49 μονάδες.

Η προσοχή επικεντρώνεται στην Τράπεζα Πειραιώς και σήμερα, καθώς αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ στο εξωτερικό.

Το «χαρτί» σημειώνει απώλειες της τάξεως του 23,27% στα 1,80 ευρώ, μετά από δύο συνεχόμενα limit down και σωρευτικές απώλειες πάνω από 62%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η Εθνική, η Βιοχάλκο, η ΔΕΗ και ο Μυτιληναίος κερδίζουν πάνω 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, η Alpha bank, ο Φουρλής, η Λάμδα, ο Σαράντης, ο ΟΤΕ, η Aegean, η Eurobank, ο ΟΛΠ, η Coca Cola, ο ΑΔΜΗΕ και η ΕΥΔΑΠ.

Αντίθετα, η Motor Oil χάνει 3,46%, ενώ ήπια πτωτικά κινούτναι οι Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή η ΕΧΑΕ, η Τέρνα Ενεργειακή και ο Titan.

Αν σου άρεσε κάνε