Δυναμικό comeback στο ταμπλό

Δυναμικό comeback στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:51 Δημιουργία 22/04/21, 11:15
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Ανακάμπτει η μετοχή της Πειραιώς, όπου εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον - Άλμα για το «χαρτί» του Ελλάκτωρα με το βλέμμα στη ΓΣ για την ΑΜΚ - Η προσοχή και στην ΕΚΤ

Δυναμικό comeback κάνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, «γράφοντας» ισχυρά κέρδη.

Η ώθηση δίνεται από τον τραπεζικό κλάδο, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει άνοδο άνω του 2%, τη στιγμή που η μετοχή της Πειραιώς ανακάμπτει σήμερα.

Η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα τόσο στις επιχειρηματικές εξελίξεις όσο και στις αποφάσεις της ΕΚΤ σε σχέση με τη νομισματική πολιτική της και κυρίως στην ομιλία της Κριστίν Λαγκάρντ, με τις ευρωαγορές να κινούνται επίσης στο «πράσινο».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,30% στις 886,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 1,50% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.152,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,78% στις 592,34 μονάδες.

Το «χαρτί» της Πειραιώς ανακάμπτει πέριξ των 1,85 ευρώ και συγκεντρώνει αγοραστικό ενδιαφέρον, αφότου βρέθηκε στα 1,65 ευρώ.

Την προσοχή τραβά και η μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία κάνει άλμα 5,63%, καθώς κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν για την ΑΜΚ της εισηγμένης, η οποία για να εγκριθεί, απαιτούνται τα 2/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η Alpha Bank κερδίζει 4,09%. Ακολουθούν Εθνική και Πειραιώς με άνοδο 3,36% και 3,63%, αντίστοιχα.

Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Coca Cola, Aegean, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Βιοχάλκο και Σαράντης.

Αν σου άρεσε κάνε