Νευρικότητα στη ζώνη των 910 μονάδων

Νευρικότητα στη ζώνη των 910 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:56 Δημιουργία 05/05/21, 11:37
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Η προσοχή είναι στραμμένη στη μετοχή της Attica Bank, η οποία καταγράφει δεύτερο limit down, εν αναμονή της έκδοση πράξης υπουργικού συμβουλίου για την ενεργοποίηση του «νόμου Χαρδούβελη»

Νευρικές κινήσεις καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

Η αγορά διαπραγματεύεται πέριξ της ζώνης των 910 μονάδων, αν και εκδηλώνονται πιέσεις σε αρκετούς τίτλους, ενώ το διεθνές κλίμα δεν βοηθάει.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,20% στις 908,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.206,31 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,44% στις 611,98 μονάδες.

Η προσοχή είναι στραμμένη στη μετοχή της Attica Bank, η οποία καταγράφει δεύτερο limit down, εν αναμονή της έκδοση πράξης υπουργικού συμβουλίου για την ενεργοποίηση του «νόμου Χαρδούβελη» για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου σε οριστική απαίτηση του ελληνικού Δημοσίου.

Αγορά κι επενδυτές περιμένουν ακόμη και την έκβαση της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε και σύμφωνα με το αρχικό guidance, η απόδοση είναι Mid Swaps + 55 μονάδες βάσης, δηλαδή στη ζώνη του 0,28%.

Ο ΟΔΔΗΧ επιδιώκει να εκμεταλλευτεί αφενός τη θετική συγκυρία της πρόσφατης αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου από την S&P σε «ΒΒ», και αφετέρου τη συνεχιζόμενη κάλυψη από την «ομπρέλα» της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Ελλάδα μέσα στο τρέχον δίμηνο θα καλύψει το τουλάχιστον 80% του δανειακού στόχου της για το 2021, μέσω της εξόδου στις αγορές με το 5ετές ομόλογο και μίας ακόμη τον Ιούνιο, εφόσον οι συνθήκες κρίνονται κατάλληλες.

Στις μετοχές, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ κερδίζουν πάνω από 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Eurobank, ΟΛΠ, ΟΤΕ και ΑΔΜΗΕ.

Αντίθετα, η Πειραιώς χάνει 5,53% και τις ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Titan να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

Αν σου άρεσε κάνε