Νευρικότητα με εναλλαγές προσήμων στο ταμπλό

Νευρικότητα με εναλλαγές προσήμων στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:17 Δημιουργία 06/05/21, 12:14
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Στο επίκεντρο εξακολουθεί να βρίσκεται η μετοχή της Attica Bank, που τέθηκε εκ νέου σε αναστολή διαπραγμάτευσης, έχοντας καταγράψει δύο limit down, εν αναμονή της ενεργοποίησης του νόμου περί DTC

Νευρικότητα με εναλλαγές προσήμων καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στις συναλλαγές της Πέμπτης.

Η προσοχή είναι και πάλι στραμμένη σε τίτλους, που είτε φέρουν κρίσιμες εξελίξεις είτε δεν έχουν ολοκληρώσει τις διορθώσεις τους.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,12% στις 912,47 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.217,48 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,81% στις 623,02 μονάδες.

Στο επίκεντρο εξακολουθεί να βρίσκεται η μετοχή της Attica Bank, που τέθηκε εκ νέου σε αναστολή διαπραγμάτευσης. Το «χαρτί» έχει καταγράψει δύο limit down, εν αναμονή της ενεργοποίησης του νόμου περί DTC.

Παράλληλα, οι προβολείς έχουν πέσει και στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν την εισαγωγή των 1,2 δισ. νέων μετοχών που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας. Η μετοχή καταγράφει απώλειες της τάξεως του 5,20%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, άνω του 1% υποχωρούν Aegean, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Φουρλής.

Αντίθετα, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 4,08%, με τις Motor Oil και Εθνική να είναι στο +1,74% και +1,18% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε