Επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό

Επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:36 Δημιουργία 12/05/21, 11:33
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Η προσοχή επικεντρώνεται στα «χαρτιά» εισηγμένων εταιρειών, που κυοφορούν εξελίξεις

Επιλεκτικές κινήσεις καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την εγχώρια αγορά να επιχειρεί με την «πλάτη» συγκεκριμένων τίτλων να επανακτήσει τις 900 μονάδες.

Η προσοχή επικεντρώνεται στα «χαρτιά» εισηγμένων εταιρειών, που κυοφορούν εξελίξεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,28% στις 898,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,9 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,32% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.187,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,06% στις 603,28 μονάδες.

Το «βλέμμα» είναι στραμμένο στη μετοχή της Eurobank, η οποία σήμερα άρχισε τις συναλλαγές με σημαντικά κέρδη και υψηλό όγκο.

Η μετοχή εισήλθε στον MSCI Standard Greece και αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση που θα προκαλέσει καθαρές εισροές νέων κεφαλαίων.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από το κλείσιμο της 27ης Μαΐου, επομένως σταδιακά θα κορυφώνονται οι κινήσεις των κεφαλαίων που παρακολουθούν τους εν λόγω δείκτες.

Το «χαρτί» γράφει κέρδη 2,08%, με τις Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Αντίθετα, Εθνική και Φουρλής σημειώνουν απώλειες 1,60% και 1,65% αντίστοιχα, με τις ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Titan, ΟΛΠ και Λάμδα να ακολουθούν με ήπια πτώση.

Αν σου άρεσε κάνε