Συντηρείται η άνοδος, συγκρατείται η υπέρβαση

Συντηρείται η άνοδος, συγκρατείται η υπέρβαση

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:38 Δημιουργία 14/05/21, 14:27
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σε «απόσταση» από τις 910 μονάδες ο ΓΔ - Η «διόρθωση» στα βαριά «χαρτιά» δεν αφήνει περιθώρια για την υπέρβαση - Στα οικονομικά «ανοίγματα» η προσοχή

Συντηρείται η ανοδική κίνηση αυτή την ώρα στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με την αγορά ωστόσο να «χτίζει» απόσταση από τις 910 μονάδες.

Αν και η πλειονότητα των τίτλων διαπραγματεύεται στο «πράσινο», εντούτοις οι απώλειες σε βαριά «χαρτιά» εμποδίζουν τον ΓΔ να κάνει την υπέρβαση.

Οι 910 μονάδες είναι η αντίσταση που έχει ταλαιπωρήσει την αγορά, με απώτερο σκοπό να ανοίξει στη συνέχεια ο δρόμος για τις 950 μονάδες.

Η αγορά σαφώς σήμερα στρέφει την προσοχή της στην επανεκκίνηση οικονομίας και κοινωνίας, με το lockdown να αποτελεί παρελθόν και τη χώρα να ανοίγει τις πύλες της σε μέτρα ασφαλείας και ενώ οι εμβολιασμοί έχουν «γκαζώσει».

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η ανάκαμψη των διεθνών δεικτών, οι αναταράξεις των οποίων είχαν προκαλέσει «δονήσεις» και στη Λεωφόρο Αθηνών, σε συνδυασμό το άνοιγμα του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας προεξοφλούν τις θετικές προσδοκίες για μια καλύτερη συνέχεια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,41% στις 903,09 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 33,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 24 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,34% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.187,97 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,02% στις 508,5 μονάδες.

Στις μετοχές, ΕΥΔΑΠ, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια κερδίζουν πάνω από 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ και Titan.

Αντίθετα, Eurobank, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλάκτωρ χάνουν πάνω από 1%.

Αν σου άρεσε κάνε