ΧΑ: Επιχειρεί ανάκαμψη μετά το 4ήμερο τραπεζικό sell-off

ΧΑ: Επιχειρεί ανάκαμψη μετά το 4ήμερο τραπεζικό sell-off

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:32 Δημιουργία 05/09/18, 11:31

Αναστροφή του αρνητικού κλίματος επιχειρεί στην έναρξη των συναλλαγών της Τετάρτης η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μετά από ένα τετραήμερο τραπεζικό sell-off, που «βύθισε» το ΧΑ στα επίπεδα των 710 μονάδων.

Η προσοχή είναι σαφώς στραμμένη στην κίνηση των τραπεζικών μετοχών, καθώς ο κλάδος μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις έχασε το 13% της αξίας του.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα μηνύματα του Μπερνουά Κερέ, ο οποίος εκτός του ότι προειδοποιεί για τη σκληρότητα των αγορών σε σύγκριση με τους θεσμούς, επιπλέον θέτει ζήτημα διακυβέρνησης των τραπεζών, καλώντας την κυβέρνηση να απόσχει από πρακτικές επηρεασμού των πιστωτικών τους αποφάσεων, ενώ σημειώνει ότι παρά την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους θέσης, η ποιότητα κεφαλαίων τους είναι χαμηλή εξαιτίας των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,27% στις 712,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,54 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.865,49 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,33% στις 669,45 μονάδες.

Η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 2,08%, με τις ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia, Motor Oil, Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Εθνική και Eurobank.

Αντίθετα, ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και Aegean δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ και Φουρλής.

Αν σου άρεσε κάνε