Επιδιώκει αντίδραση δίχως ορμή το ΧΑ

Επιδιώκει αντίδραση δίχως ορμή το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:43 Δημιουργία 12/09/18, 11:41

Κάτω από τα κρίσιμα επίπεδα των 700 μονάδων κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Μετά το χθεσινό τραπεζικό «ξεπούλημα», το ΧΑ επιχειρεί την ανάκαμψη, ωστόσο δεν έχει την απαραίτητη ορμή, έτσι ώστε να την πετύχει.

Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό, στον απόηχο και της έκθεσης της Deutsche Bank, η οποία έκοψε τις τιμές στόχους των συστημικών, τονίζοντας πως ανέμενε μεγαλύτερη μείωση των NPEs.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,20% στις 693,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.818,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,19% στις 616,22 μονάδες.

Η μεταβλητότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς, με την Jumbo, τη Λάμδα, τη Βιοχάλκο και τον ΟΠΑΠ να προσπαθούν με τα κέρδη τους, τα οποία είναι λίγο χαμηλότερα από το 1%, να στηρίξουν τον γενικό δείκτη. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και ΕΕΕ.

Στον αντίποδα, η Eurobank χάνει 1,72%, ασκώντας πιέσεις στην αγορά, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Πειραιώς, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν.

Αν σου άρεσε κάνε