Νευρικότητα και οριακές διακυμάνσεις στο ΧΑ

Νευρικότητα και οριακές διακυμάνσεις στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:39 Δημιουργία 17/09/18, 11:38

Νευρικότητα και οριακές διακυμάνσεις επικρατούν στη Λεωφόρο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κινείται στη ζώνη των 680 μονάδων, σημειώνοντας αυτή την ώρα ήπια πτώση, προερχόμενη από μία ιδιαίτερα ταραχώδη εβδομάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από πτωτικό σερί και ισχυρούς τραπεζικούς «κλυδωνισμούς».

Την ίδια στιγμή, το ΧΑ καλείται να αναπτύξει «άμυνες κόντρα στο «βαρύ» κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, στον απόηχο της αναζωπύρωσης της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,07% στις 681,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.794,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,59% στις 579,98 μονάδες.

Φουρλής και Σαράντης σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Aegean, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΕΕ, Alpha Bank και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, η Εθνική ενισχύεται κατά 1,49%, με τις Πειραιώς και ΔΕΗ να είναι στο +1,39%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Grivalia, Eurobank, Motor Oil και Jumbo. Χωρίς μεταβολή οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε