ΧΑ: Σε ασφυκτικό κλοιό οι τράπεζες εν μέσω αποτίμησης των μηνυμάτων από Λονδίνο

ΧΑ: Σε ασφυκτικό κλοιό οι τράπεζες εν μέσω αποτίμησης των μηνυμάτων από Λονδίνο

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:39 Δημιουργία 20/09/18, 11:37

Σε ασφυκτικό κλοιό κινούνται οι τραπεζικές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών της Πέμπτης στη Λεωφόρο Αθηνών.

Οι επενδυτές αξιολογούν τα πρώτα μηνύματα, που καταφτάνουν από το Roadshow στο Λονδίνο, τα οποία δεν είναι ικανοποιητικά. Είναι σαφής ο προβληματισμός μεγάλων οίκων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, παρά την πρόσφατη έξοδο της χώρας από τα προγράμματα, καθώς η προσπάθεια καταπολέμησης των κόκκινων δανείων δεν έχει αποφέρει καρπούς, όπως σχολιάζεται στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,33% στις 687,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1 εκατ. τεμάχια.

Πτώση ύψους 0,57% για τον FTSE 25, στις 1.801,48 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,73% στις 592,58 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ΟΛΠ κερδίζει κατ'α 1,64%, με την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΤΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τον Μυτιληναίο και την ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με μικρά κέρδη. Αμετάβλητες οι Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Λάμδα και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, απώλειες που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι Eurobank, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Εθνική και ΕΕΕ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Aegean, Φουρλής, Jumbo, Πειραιώς και ΔΕΗ.

Αν σου άρεσε κάνε