Ήπια μεταβλητότητα στο ΧΑ με το «βλέμμα» σε παράγωγα, FTSE και Moody's

Ήπια μεταβλητότητα στο ΧΑ με το «βλέμμα» σε παράγωγα, FTSE και Moody's

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:15 Δημιουργία 21/09/18, 12:13

Ήπια μεταβλητότητα παρουσιάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η οποία χαρακτηρίζεται από πλούσια ατζέντα.

Το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο αφενός στη λήξη των παραγώγων, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, αφετέρου στην αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE, ενώ αναμένεται και η αναβάθμιση από τον οίκο Moody's, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι δύο βαθμίδων.

Βέβαια, την ίδια ώρα η αγορά δείχνει να αξιολογεί τα μηνύματα, που καταφτάνουν από το Roadshow στο Λονδίνο, όπου οι επενδυτές δεν φάνηκε ότι πείστηκαν από τα αφηγήματα του Ευκλείδη Τσακαλώτου τόσο για τη βιωσιμότητα του χρέους όσο και για την συνέπεια της κυβέρνησης ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,30% στις 683,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.797,31 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,68% στις 563,61 μονάδες.

Η ΕΧΑΕ και ο ΟΛΠ σημειώνουν κέρδη 2,35% και 2,25% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Aegean, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil και ΕΕΕ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Φουρλής.

Στον αντίποδα, Σαράντης, Eurobank και Εθνική βρίσκονται υπό πίεση καταγράφοντας απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ μικρές απώλειες σημειώνουν οι Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή οι Jumbo, Βιοχαλκο, Λάμδα και Μυτιληναίος.

Αν σου άρεσε κάνε