ΧΑ: Επιχειρεί «αντίσταση» στη ζώνη των 620 μονάδων

ΧΑ: Επιχειρεί «αντίσταση» στη ζώνη των 620 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:31 Δημιουργία 11/10/18, 14:28

Να περιορίσει τις αρχικές απώλειες και να «αμυνθεί» της διολίσθησης στην επικίνδυνη ζώνη των 610 μονάδων επιχειρεί αυτή την ώρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Στο ταμπλό η πτώση έχει «μαζευτεί» με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να επανακαταλάβει τα επίπεδα των 620 μονάδων, ενώ οριακές απώλειες σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης.

Ωστόσο, δεν γίνεται λόγος για αντίδραση εν μέσω μίας διεθνούς αναταραχής στα διεθνή χρηματιστήρια, με φόντο την εκτόξευση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλά 7ετίας.

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου – μετά από πολλά χρόνια ιδιαίτερα χαμηλών επιτοκίων - έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για τον πιθανό αντίκτυπο στο κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Πάντως, παρά το 4ήμερο πτωτικό σερί και τα τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα, η αγορά θα παραμείνει εξαρτημένη από την τάση των διεθνών δεικτών. Άλλωστε, η εγχώρια ατζέντα δεν έχει καταλύτες για επιλεκτικές κινήσεις, που θα περιόριζαν το αρνητικό momentum.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,85% στις 620,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 19 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.628,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,06% στις 488,47 μονάδες.

Η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνει απώλειες 3,16%, με τις Φουρλής, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Motor Oil και ΟΤΕ να ακολουθούν με πτώση ανώτερη του 2%. Πτώση 1,88% για τον ΑΔΜΗΕ, 1,79% για την Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Εθνική και ΕΕΕ.

Στον αντίποδα, Σαράντης και Aegean σημειώνουν κέρδη 2,94% και 2,07% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και Πειραιώς. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Grivalia και Jumbo. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ.

Αν σου άρεσε κάνε