ΧΑ: Τεχνική αντίδραση με λίγα κεφάλαια αλλά έντονη αβεβαιότητα

ΧΑ: Τεχνική αντίδραση με λίγα κεφάλαια αλλά έντονη αβεβαιότητα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 17:58 Δημιουργία 11/10/18, 17:53

Στο «πράσινο» ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση-ασανσέρ η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, σπάζοντας το τετραήμερο πτωτικό σερί, αλλά «γράφοντας» ήπια κέρδη λίγο πιο πάνω από τις 620 μονάδες και μέτριο τζίρο, γεγονός που μαρτυρά... λίγα κεφάλαια στο ταμπλό.

Σαφώς, η επενδυτική αβεβαιότητα είναι ολοφάνερη στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου οι «κραδασμοί» δίνουν και παίρνουν από την περασμένη εβδομάδα. Ο τερματισμός της αγοράς σε θετικό έδαφος ανήκει στο πλαίσιο της τεχνικής αντίδρασης, μετά από πολυήμερες πιέσεις και ισχυρές απώλειες, που καταγράφτηκαν στην πλειονότητα των τίτλων.

Η αγορά ξεκίνησε τις συναλλαγές με έντονη πτώση, πλησιάζοντας επικίνδυνα τη ζώνη των 600 μονάδων, δεχόμενη τα απόνερα της «βουτιάς» της Wall Street μόλις χθες, η οποία προκάλεσε «ντόμινο» σε Ασία και Ευρώπη.

Ωστόσο, στη συνέχεια οι απώλειες περιορίστηκαν στο ταμπλό και βγήκαν «άμυνες» στην περιοχή των 620 μονάδων. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ο Γενικός Δείκτης πέρασε στο «συν», αφότου εμφανίστηκαν αγοραστές κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά παραμένει εξαρτημένη από τις διεθνείς εξελίξεις, παρουσιάζοντας έντονη αστάθεια, ενώ δείχνει μεγάλη αδυναμία επαναπροσέγγισης υψηλότερων επιπέδων, εν μέσω σημαντικής έλλειψης εγχώριων καταλυτών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 626,86 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 610,51 μονάδων (-2,45%) και 630,26 μον. (+0,71%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 47,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 25,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,9 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,35%, στις 1.645,18 μονάδες, ενώ στο -0,02% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.009,48 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης κλείδωσε στο +2,20% στις 487,24 μονάδες, από το -3,86%.

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς έκλεισε με άλμα 6,36%, με την Εθνική να ακολουθεί με το δικό της +6,09%.

Κέρδη 4,31% για τη ΔΕΗ, η Aegean έκλεισε στο +2,52%, με τις ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια να κλείνουν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Eurobank, Σαράντης, ΕΕΕ, Motor Oil, Grivalia, Τιτάν και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με απώλειες 4,18%, με τις ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Λάμδα να δέχονται ισχυρές πιέσεις κλείνοντας με πτώση που ξεπέρασε το 2%. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Φουρλή, Βιοχαλκο, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ, με τις ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή να κλείνουν με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή η ΕΧΑΕ.

Αν σου άρεσε κάνε