ΧΑ: Τζίρος... πολιτικής κρίσης - Επιλεκτικές ρευστοποιήσεις

ΧΑ: Τζίρος... πολιτικής κρίσης - Επιλεκτικές ρευστοποιήσεις

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:12 Δημιουργία 18/10/18, 11:07

Στο «κόκκινο» άνοιξε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με «φόντο» το κυβερνητικό χάος εν μέσω παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Το ΧΑ προσπαθεί με πολύ κόπο να διατηρήσει την κίνησή του πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων, ωστόσο δεν δοκιμάζει ακόμη εκείνα των 650 μονάδων, που σημαίνει πως η αλλαγή κλίματος στη Λεωφόρο Αθηνών αποτελεί δύσκολη υπόθεση,

Στο ταμπλό καταγράφονται επιλεκτικές ρευστοποιήσεις, ενώ το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στις καταιγιστικές εξελίξεις στην εγχώρια πολιτική σκηνή, στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

Ο τζίρος μόλις στα 5 εκατ. ευρώ μαρτυρά την έλλειψη επενδυτικής εμπιστοσύνης, εν μέσω πολιτικής κρίσης και αστάθειας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,08% στις 636,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.676,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,46% στις 495,53 μονάδες.

Την ίδια ώρα, Βιοχαλκο και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες 2,89% και 2,35% αντίστοιχα, με τις Motor Oil και Aegean να είναι στο -1,56% και -1,02% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Grivalia, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, ΕΧΑΕ, Jumbo και Λάμδα σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ μικρή άνοδο καταγράφουν οι Φουρλής, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Μυτιληναίος και Εθνική. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola.

Αν σου άρεσε κάνε