Χωρίς... ορατότητα το ΧΑ κάτω από τις 630 μονάδες

Χωρίς... ορατότητα το ΧΑ κάτω από τις 630 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:48 Δημιουργία 19/10/18, 11:41

Κάτω από τα επίπεδα των 630 μονάδων άνοιξε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, σημειώνοντας απώλειες, στη «σκιά» αφενός της ενδοκυβερνητικής κρίσης και αφετέρου του ιταλικού ζητήματος.

Στο ταμπλό εκδηλώνονται πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, με το σχετικό δείκτη να χάνει πάνω από 2%, κάτω από τις 500 μονάδες.

Αγορές και επενδυτές παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αποτιμώντας ως πολύ υψηλό το ρίσκο των πρόωρων εκλογών, γεγονός που αποτυπώνεται και στον τζίρο στη Λεωφόρο Αθηνών.

Την ίδια ώρα, η κόντρα Ρώμης-ΕΕ αναζωπυρώνεται, στον απόηχο της αυστηρής επιστολή της Κομισιόν στην ιταλική κυβέρνηση για τους στόχους του προϋπολογισμού.

Η ΕΕ κάνει λόγο για μια «άνευ προηγουμένου» απόκλιση στην ιστορία του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ανοίγοντας το δρόμο για όξυνση της αντιπαράθεσης με τη Ρώμη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,089 στις 626,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες0,81% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.652,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης μειώνεται κατά 2,18% στις 467,18 μονάδες.

Πειραιώς και Βιοχάλκο σημειώνουν απώλειες της τάξεως του 3,68% και 3,38% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε Λάμδα, Jumbo, Εθνική και ΔΕΗ. Άνω του -1% κινούνται οι Alpha Bank, Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia, ΑΔΜΗΕ και Eurobank.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ και ΕΕΕ, με τον ΟΠΑΠ και τη Motor Oil να "αντιστέκονται" στο αρνητικό πρόσημο. Θετικά κατά 0,59% κινείται η Aegean, ενώ η Τιτάν ενισχύεται κατά 2,78%.

Αν σου άρεσε κάνε