Σε βέρτιγκο εσωτερικών και εξωτερικών αναταράξεων το ΧΑ

Σε βέρτιγκο εσωτερικών και εξωτερικών αναταράξεων το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:38 Δημιουργία 23/10/18, 11:01

Σημαντικές απώλειες με το.. «καλημέρα» λόγω επανεμφάνισης πωλητών σημειώνονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την εγχώρια αγορά να «κατρακυλά» στη ζώνη των 620 μονάδων.

Το ΧΑ ευθυγραμμίζεται και σήμερα με τις πτωτικές τάσεις στα διεθνή ταμπλό, καθώς καταγράφεται ένα παγκόσμιο εκρηκτικό κοκτέιλ, εν μέσω διπλωματικών εντάσεων στη σκιά της υπόθεσης Κασόγκι, «ρήγματος» στις σχέσεις Ρώμης-Βρυξελλών και ανησυχιών για την πορεία του καυτού ζητήματος του Brexit.

Η αγορά, άλλωστε, προέρχεται από μία αδύναμη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας αν και βγήκε ανοδική αντίδραση, εντούτοις τα κέρδη ξεφούσκωσαν στο φίνις, μετά από ένα συνεχόμενο πτωτικό σερί. Το ΧΑ βρίσκεται σε ένα βέρτιγκο αναταράξεων, εν μέσω και κυβερνητικού χάους.

Οι traders παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις στην εγχώρια πολιτική σκηνή και αξιολογούν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, την ώρα που το εγχείρημα περί εξόδου στις αγορές έχει «παγώσει» επ' αόριστον. Δύο μήνες μετά το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων, οι αποδόσεις των ομολόγων διαπραγματεύονται σε απαγορευτικά επίπεδα, πολύ πάνω από το 4%.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 619,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,10%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,92%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,03%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+1,46%) και του ΟΛΠ (+0,63%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,91%), της Viohlaco(-2,78%) και της Eurobank (-2,56%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (+1,11%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου(-2,03%) και των Κατασκευών (-1,39%).

Ανοδικά κινούνται 5 μετοχές, 40 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΙΑΣΩ +2,13% και Πλαστικά Θράκης+1,53%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εβροφάρμα -9,82% και Q&R-7,83%.

Αν σου άρεσε κάνε