ΧΑ: Στο «πράσινο» οι τράπεζες, στον... πάτο ο τζίρος

ΧΑ: Στο «πράσινο» οι τράπεζες, στον... πάτο ο τζίρος

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:21 Δημιουργία 05/11/18, 11:11

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά την άνοδο των τραπεζικών μετοχών.

'Άλλωστε, οι τράπεζες βρέθηκαν στο επίκεντρο την περασμένη εβδομάδα λόγω των εκθέσεων για πιθανή διαγραφή τριών εκ των τεσσάρων συστημικών από τον MSCI Greece Standard στην επικείμενη αναθεώρηση λόγω χαμηλής αποτίμησης.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές περιμένουν μία ακόμη συνεδρίαση μεταβλητότητας, με τον τζίρο να παμένει κολλημένος σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι ίδιοι παράγοντες, δεν αποκλείουν νέα δοκιμασία των χαμηλών έτους, που είναι στις 610 μονάδες, λόγω της αρνητικής ψυχολογίας των επενδυτών.

Πάντως, τα «βλέμματα» σήμερα στρέφονται στο Eurogroup. Αν και η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα, ωστόσο δεν αποκλείονται εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της περικοπής ή μη των συντάξεων, μέσω σχολίων των αξιωματούχων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, διαμορφώνεται στις 616,94 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,40%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,28%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+2,40%), της Eurobank(+1,50%) και της Σαράντης(+1,46%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco(-2,12%), της Aegean Airlines(-2,10%) και της ΕΧΑΕ(-1,33%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+0,56%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,29%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου(-2,53%) και των Τροφίμων (-1,06%).

Ανοδικά κινούνται 15 μετοχές, 19 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Κέκροψ+3,77% και ΕΥΑΘ+2,44%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: F.G. Europe -9,80% και Κλουκίνας-Λάππας -5,19%.

Αν σου άρεσε κάνε