ΧΑ: Τεχνικής αντίδρασης συνέχεια... δίχως τζίρο

ΧΑ: Τεχνικής αντίδρασης συνέχεια... δίχως τζίρο

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:28 Δημιουργία 07/11/18, 10:57

Συνέχεια στην τεχνική αντίδραση που «έβγαλε» χθες, δίνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει κέρδη της τάξεως του 2,60% στις 524,33 μονάδες.

Το ΧΑ επανέρχεται σήμερα πάνω από τα επίπεδα των 630 μονάδων, συνεπώς πρόκειται για μία κρίσιμη τεχνικά συνεδρίαση, δεδομένου ότι το ζητούμενο είναι η διατήρηση του Γενικού Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, τη στιγμή που δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο των διακυμάνσεων, αφού η ισχυρή μεταβλητότητα είναι εδώ και πολλές εβδομάδες το κύριο χαρακτηριστικό στο ταμπλό.

Η αντίδραση, ωστόσο, εξακολουθεί να μην συνοδεύεται από σημαντικό τζίρο, τουναντίον η συναλλακτική άπνοια είναι ενδεικτική της απόστασης, που τηρούν οι επενδυτές από τη Λεωφόρο Αθηνών, εν μέσω επικίνδυνων μηνυμάτων για το εγχείρημα της εξόδου στις αγορές, αλλά και άγριας πολιτικής πόλωσης με «άρωμα» εκλογών.

Οι «παίκτες» δείχνουν να αξιολογούν το «καμπανάκι» της Moody's για την καθυστέρηση της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και το μήνυμα στην κυβέρνηση να μην μπει χέρι στο «μαξιλάρι ασφαλείας», υπό την επισήμανση πως η χρηματοδότηση δεν είναι σε καμία περίπτωση εξασφαλισμένη.

Την ίδια ώρα, πάντως, η ψυχολογία στις διεθνείς αγορές είναι υποστηρικτική, μετά το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, οπότε η αγορά θα μπορούσε να λάβει περαιτέρω ώθηση, αν και πιθανές θεωρούνται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω της χθεσινής αντίδρασης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών , διαμορφώνεται στις 635,45 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,89%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,87 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,87%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,05%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,06%), της Eurobank(+2,64%), της Alpha Bank (+2,25%) και της Εθνικής (+1,65%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-1,36%)και της Lamda Development(-0,32%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+2,94%) και των Τραπεζών (+1,99%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-0,64%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,50%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 13 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Νηρεύς+5,00% και Υγεία +3,37%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή -8,88% και Περσεύς-2,25%.

Αν σου άρεσε κάνε