Νευρικότητα και πιέσεις στο ΧΑ περιμένοντας... τον MSCI

Νευρικότητα και πιέσεις στο ΧΑ περιμένοντας... τον MSCI

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:32 Δημιουργία 12/11/18, 11:24

Την ώρα που στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατεί θετικό κλίμα, στη Λεωφόρο Αθηνών εκδηλώνονται πιέσεις με το καλημέρα.

Αγορά και επενδυτές αναμένουν τις αυριανές ανακοινώσεις από τον MSCI περί της αναδιάρθρωσης των δεικτών, με την προσοχή να στρέφεται στις τραπεζικές μετοχές, αφού κορυφαίοι ξένοι οίκοι έχουν προειδοποιήσει για έξοδο ορισμένων εκ των συστημικών.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,48% στις 640,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 23,32 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,73% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.687,86 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,14% στις 512,54 μονάδες.

Η αύξηση του τζίρου σήμερα συνδέεται με τη δημόσια πρόταση του Hellenic Healthcare, για το 100% του Υγεία, στην τιμή των 0,95 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς, η Eurobank, η Coca Cola, ο ΟΤΕ και η Εθνική "βαρύνουν" τον γενικό δείκτη με τις άνω του 1% απώλειές τους, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ ενισχύεται κατά 1,38%, με τις Grivalia, Σαράντης, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Βιοχαλκο και ΕΧΑΕ να κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή κινούνται οι Jumbo, Τιτάν, ΟΛΠ, Φουρλής και ΓΕΚ Τέρνα.

Αν σου άρεσε κάνε