Δεν βρίσκει βηματισμό το ΧΑ

Δεν βρίσκει βηματισμό το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:40 Δημιουργία 15/11/18, 11:36

Ανήμπορη να βρει το βηματισμό της εμφανίζεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, την επομένη της «βουτιάς» των μετοχών του τραπεζικού κλάδου.

Με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τη διαγραφή των μετοχών των τριών εκ των τεσσάρων συστημικών από τον δείκτη MSCI Greece, η μεταβλητότητα και οι εναλλαγές προσήμων έχουν εκδηλωθεί με το... καλημέρα στο ταμπλό.

Ο τραπεζικός δείκτης παραμένει, πάντως, υπό πίεση, «γράφοντας» πτώση 1,54% στις 476,74 μονάδες.

Όπως σημειώνει το Xrimaonline.gr σε σημερινό του δημοσίευμα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η παραπάνω διαγραφή θα μπορούσε να σημάνει την αποχώρηση σημαντικών ξένων χαρτοφυλακίων από τον κλάδο.

Σημειώνεται πως η αγορά έχει στραμμένο σήμερα το «βλέμμα» και στο κρίσιμο EWG, που θα αποτελέσει το κρας τεστ ως προς το επίμαχο ζήτημα των συντάξεων, ώστε οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

Στο ταμπλό τώρα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,18% στις 635,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.670,41 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,54% στις 476,74 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η μετοχή του ΟΛΠ σημειώνει κέρδη 2,34%, με τις ΕΧΑΕ, Σαράντη και Τιτάν να καταγράφουν άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Φουρλής, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, ΟΠΑΠ, Aegean, Grivalia, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Eurobank και η Πειραιώς σημειώνουν απώλειες 3,36% και 3,45% αντίστοιχα, με τις Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Μυτιληναίο να κινούνται με ελεγχόμενες απώλειες. Χωρίς μεταβολή οι ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ και Λάμδα.

Αν σου άρεσε κάνε