Διευρύνονται οι απώλειες στις τράπεζες, εντείνεται η μεταβλητότητα

Διευρύνονται οι απώλειες στις τράπεζες, εντείνεται η μεταβλητότητα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:28 Δημιουργία 15/11/18, 14:25

Συνεχίζεται η μεταβλητότητα στη Λεωφόρο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να εναλλάσσει πρόσημα, ενώ διευρύνονται οι απώλειες στον τραπεζικό κλάδο.

Η αγορά επιχειρεί να υψώσει άμυνες ενάντια στις τραπεζικές πιέσεις, ωστόσο δεν τα έχει έως τώρα καταφέρει, μη μπορώντας να βρει τον τελικό βηματισμό της.

Όπως σημειώνει το Xrimaonline.gr σε σημερινό του δημοσίευμα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η διαγραφή των μετοχών των τριών εκ των τεσσάρων συστημικών από τον MSCI Greece θα μπορούσε να σημάνει την αποχώρηση σημαντικών ξένων χαρτοφυλακίων από τον κλάδο.

Σημειώνεται πως η αγορά έχει στραμμένο σήμερα το «βλέμμα» και στο κρίσιμο EWG, που θα αποτελέσει το κρας τεστ ως προς το επίμαχο ζήτημα των συντάξεων, ώστε οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,14% στις 633,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.668,64 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 2,97% στις 469,81 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αγορά αναμένεται το σχέδιο για την ταχύτερη επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, που παρουσιάζει στις 5.30 το απόγευμα στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών και της Attica Bank, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Eurobank σημειώνει πτώση 5,27%, με την Εθνική να χάνει 5,27%, την Πειραιώς να είναι στο -2,88% και τη ΔΕΗ στο -2,09%. Απώλειες 1,77% σημειώνει η Alpha Bank, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Βιοχαλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Grivalia, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Λάμδα, Motor Oil, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, με την ΕΕΕ να είναι στο +1,24% και τον ΟΛΠ στο +1,30%. Κέρδη 2,73% καταγράφει ο Φουρλής, ενώ Aegean και ΕΥΔΑΠ είναι χωρίς μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε