«Γύρισε» αρνητικά το ΧΑ, νέες πιέσεις στις τράπεζες

«Γύρισε» αρνητικά το ΧΑ, νέες πιέσεις στις τράπεζες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 16:04 Δημιουργία 16/11/18, 14:49

Στο «κόκκινο» γύρισε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, διολισθαίνοντας μάλιστα κάτω από τα επίπεδα των 630 μονάδων.

Η σημερινή συνεδρίαση στη Λεωφόρο Αθηνών χαρακτηρίζεται και πάλι από μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων, με αγορά και επενδυτές να «διαβάζουν» το σχέδιο της ΤτΕ για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

Αυτή την ώρα σε αρνητικό έδαφος κινείται και ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος νωρίτερα την Παρασκευή σημείωνε κέρδη.

Πιο συγκεκριμένα, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,36% στις 628,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.651,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,37% στις 451,69 μονάδες.

Καταλυτικά στο «γύρισμα» της αγοράς φαίνεται πως έχει επιδράσει η αξιολόγηση του σχεδίου της ΤτΕ για τα NPLs από την Morgan Stanley, η οποία εγείρει έντονους προβληματισμούς.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η ΔΕΗ σημειώνει απώλειες 3,98%, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε Πειραιώς, Εθνική και ΕΧΑΕ. Η πτώση των ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Eurobank, ΟΛΠ και Λάμδα είναι ανώτερη του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Alpha Bank, Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ο Φουρλής και η ΕΥΔΑΠ σημειώνουν κέρδη 1,73% και 1,17% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Jumbo, Grivalia, Τιτάν και ΟΠΑΠ. Ο Σαράντης παραμένει αμετάβλητος.

Αν σου άρεσε κάνε