ΧΑ: Σε «δοκιμασία» οι 610 μονάδες, στην κατηφόρα οι τράπεζες

ΧΑ: Σε «δοκιμασία» οι 610 μονάδες, στην κατηφόρα οι τράπεζες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:28 Δημιουργία 20/11/18, 11:24

Με τους χειρότερους οιωνούς άνοιξε την «αυλαία» της Λεωφόρου Αθηνών η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Τρίτη, διολισθαίνοντας κάτω από τα επίπεδα των 610 μονάδων, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται και σήμερα στην «πρέσα».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,26% στις 609,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,89 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.597,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης χάνει κατά 2,93% στις 423,97 μονάδες.

Η εικόνα που εμφανίζει ο τραπεζικός κλάδος είναι λες και έχει «παγώσει» στο χθες. Οι πωλητές εξακολουθούν να δοκιμάζουν την αντοχή του, στον απόηχο των εξελίξεων της αναδιάρθρωσης των δεικτών του MSCI Greece.

Αρκεί να σημειωθεί ότι από την ημέρα που ανακοινώθηκε η διαγραφή των μετοχών των τριών εκ των τεσσάρων συστημικών, η «χασούρα» στις τράπεζες ξεπερνά κατά μέσο όρο το 15%, τη στιγμή που οι απώλειες από τις αρχές Σεπτεμβρίου αγγίζουν το 40%.

Την ίδια ώρα, το αρνητικό κλίμα που επικρατεί και στα διεθνή χρηματιστήρια δεν βοηθάει την εγχώρια αγορά να σηκώσει κεφάλι, ενώ οι short έχουν ξεκάθαρα πια το «πάνω χέρι».

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Πειραιώς «γράφει» απώλειες 4,54%, με την Alpha Bank, την Εθνική, την Aegean και την Eurobank να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 2%. Άνω του -1% κινούνται οι ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, ΟΛΠ και Βιοχαλκο, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo. Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΕΧΑΕ, Λάμδα και Φουρλής.

Αν σου άρεσε κάνε