Τεχνική και αδύναμη η αντίδραση στο ΧΑ

Τεχνική και αδύναμη η αντίδραση στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:35 Δημιουργία 21/11/18, 12:19

Αναμενόμενη, καθώς τεχνική, είναι η αντίδραση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς την Τετάρτη, μετά την πενθήμερη πτώση. Ωστόσο, είναι «αδύναμη», ώστε να καταγραφεί κίνηση πάνω από τις 600 μονάδες.

Το ΧΑ έχασε χθες νέες σημαντικές στηρίξεις, τη στιγμή που οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν ξανά στο στόχαστρο των πωλητών. Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών επιβεβαιώνει ότι οι short κρατούν τα ηνία.

Σήμερα, ο τραπεζικός κλάδος είναι στις επάλξεις, όμως οι αλλαγές του δείκτη MSCI Greece, που αφορούν τη διαγραφή των μετοχών των τριών εκ των τεσσάρων συστημικών παραμένουν στο προσκήνιο, καθώς δεν υπάρχουν εγχώριοι καταλύτες, ώστε να βοηθήσουν την αγορά να απεγκλωβιστεί από τη δίνη των πιέσεων.

Την ίδια ώρα, δε, οι επενδυτές φαίνεται πως ακόμη «χωνεύουν» τα σχέδια της ΤτΕ για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,63% στις 596,73 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.555,61 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 2,09% στις 417,61 μονάδες.

Παράλληλα, ο ΟΛΠ σημειώνει κέρδη 3,16%, με τις Eurobank, Σαράντη και ΟΠΑΠ να κινούνται στο +2,86%, +2,75% και +2,08% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Πειραιώς, Aegean, Φουρλή, Εθνική, Βιοχαλκο και Grivalia.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ, ενώ Τιτάν και ΕΕΕ δεν έχουν πρόσημο. Ήπια πτωτικά, στον αντίποδα, κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα.

Αν σου άρεσε κάνε