Ανήμπορο να βγει από το «τούνελ» των πιέσεων το ΧΑ

Ανήμπορο να βγει από το «τούνελ» των πιέσεων το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:56 Δημιουργία 22/11/18, 11:51

Ανήμπορη να βγει από το «τούνελ» της πτώσης δείχνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους αναλυτές να κρατούν μικρό καλάθι για την πορεία του ΓΔ στις σημερινές συναλλαγές.

Το ΧΑ επιχειρεί να βρει τις ισορροπίες του, μετά από ένα πολυήμερο πτωτικό σερί, κατά τη διάρκεια του οποίου οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των πωλητών, στον απόηχο της αναδιάρθρωσης των δεικτών του MSCI Greece, οι οποίες χτύπησαν καμπανάκι για τον κίνδυνο αποχώρησης μεγάλων, ξένων χαρτοφυλακίων από τη Λεωφόρο Αθηνών.

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο στον κλάδο, οι μετοχές του οποίου διολίσθησαν σε ιστορικά χαμηλά τις προηγούμενες μέρες. Τώρα η προσοχή σταδιακά επικεντρώνεται στα αποτελέσματα των συστημικών για το γ΄3μηνο, με τους αναλυτές να εστιάζουν σε καθαρά έσοδα από τόκους και NPEs, ειδικά στον απόηχο της ανακοίνωση του σχεδίου διαχείρισης των κόκκινων δανείων από την ΤτΕ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,08% στις 600,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,57 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.575,10 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,21% στις 416,81 μονάδες.

Σαφώς, η αγορά αξιολογεί σήμερα τις «παγίδες» του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, καθώς και την «κίτρινη κάρτα» της Κομισιόν ως προς τις μεταρρυθμίσεις κατά τη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή».

Την ίδια ώρα, η αγορά δέχεται αρνητική επιρροή και από το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό πεδίο του εξωτερικού, με την κόντρα Βρυξελλών-Ρώμης να εντείνεται και τη Βρετανία να βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στη δίνη του... Brexit.

Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η αντίδραση πρέπει να συνεχιστεί, ώστε η αγορά να επιστρέψει υψηλότερα των 600 – 610 μονάδων, κυρίως για να απομακρυνθεί το αρκετά αρνητικό σενάριο.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ο Φουρλής είναι στο +2,16%, με τη Eurobank και την ΟΛΠ να ακολουθούν με +1,49% και +1,06% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΔEH, Coca Cola, Motor Oil, Grivalia< ΟΠΑΠ, Εθνική, Βιοχαλκο και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς υποχωρεί κατά 1,46%, με τις ΟΤΕ, Μυτιληναίο, Σαράντη, Λάμδα, Τιτάν και Alpha Bank να κινούνται με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα.

Αν σου άρεσε κάνε