Ατονία στο ΧΑ «χωνεύοντας» ακόμη τις αλλαγές του MSCI

Ατονία στο ΧΑ «χωνεύοντας» ακόμη τις αλλαγές του MSCI

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:50 Δημιουργία 27/11/18, 11:48

Ατονία επικρατεί στη Λεωφόρο Αθηνών την Τρίτη, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να παραμένει κολλημένη στα επίπεδα πέριξ των 600 μονάδων, εν μέσω απουσίας σημαντικών εγχώριων καταλυτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να την ωθήσουν υψηλότερα.

Είναι ξεκάθαρο πως το mega deal Eurobank-Grivalia δεν αρκεί, για να αλλάξει το κλίμα στο ταμπλό, προσέφερε, όπως φάνηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, μία απλά παροδική ανοδική αντίδραση.

Σήμερα, εξάλλου, οι τράπεζες κινούνται οριακά σε ανοδικό έδαφος, καθώς το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στην εφαρμογή των αλλαγών του MSCI Greece, οι οποίες θα ισχύσουν στα τέλη της εβδομάδας.

Αγορά και επενδυτές εγείρουν έντονες ανησυχίες για διαρροές ύψους 100 εκατ. στο ταμπλό λόγω της αναδιάρθρωσης.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,52% στις 606,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.595,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,01% στις 430,72 μονάδες.

Την ίδια ώρα, το +3,01% της Coca Cola δίνει ώθηση στην αγορά, ενώ στο +2,07% είναι ο Σαράντης, στο +1,44% ο ΑΔΜΗΕ και στο +1,25% η ΔΕΗ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, ΟΤΕ, Jumbo, Μυτιληναίος, Aegean, Τιτάν, Βιοχαλκο και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,31% καταγράφει η Grivalia, ενώ ελεγχόμενη είναι η πτώση σε Eurobank, Εθνική, Λάμδα και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή, EXAE, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ.

Αν σου άρεσε κάνε