Στην «πρέσα» το ΧΑ λόγω rebalancing

Στην «πρέσα» το ΧΑ λόγω rebalancing

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:36 Δημιουργία 30/11/18, 11:24

Στην «πρέσα» βρίσκεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μία μόλις μέρα μετά το τραπεζικό ξέσπασμα, καθώς η προσοχή σήμερα στρέφεται στο μεγάλο rebalancing.

Την Παρασκευή τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές του MSCI Greece, οπότε αγορά και επενδυτές προβληματίζονται για τις εκροές, που θα σημειωθούν στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Η νευρικότητα είναι χαρακτηριστικά στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ οι αναλυτές επιβεβαιώνονται, καθώς τήρησαν επιφυλακτική στάση για το χθεσινό τραπεζικό ράλι, κάνοντας λόγο για παροδική και μόνο αντίδραση.

Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Εθνικής, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς διαγράφονται από τον δείκτη MSCI Standard Greece, χωρίς να υπάρχουν προσθήκες.

Αυτές οι τρεις θα προστεθούν στον δείκτη MSCI Small Cap, από τον οποίο θα αφαιρεθεί η Ελλάκτωρ. Οι περισσότεροι ξένοι αναλυτές έχουν προβλέψει εκροές από 70 εκατ. δολάρια έως και 211 εκατ. δολάρια, με τις μεγαλύτερες να προβλέπονται στην Eurobank και την Εθνική.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:20, διαμορφώνεται στις 613,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,77%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,62 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,77%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+2,34%) και της Πειραιώς(+0,52%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ(-3,24%), της Eurobank(-2,43%), της ΕΧΑΕ (-2,40%) και της ΔΕΗ (-2,38%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Κατασκευών (+0,31%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των τροφίμων (-2,13%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,43%).

Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 30 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Παπουτσάνης+25,58% και Mermeren +9,68%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Καραμολέγκος -8,82% και Εβροφάρμα -5,17%.

Αν σου άρεσε κάνε