«Ευάλωτο» το ΧΑ μπροστά στις διεθνείς προκλήσεις

«Ευάλωτο» το ΧΑ μπροστά στις διεθνείς προκλήσεις

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:44 Δημιουργία 10/12/18, 11:40

«Ευάλωτη» μπροστά στις διεθνείς προκλήσεις στέκεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία σημειώνει ισχυρή πτώση με το «καλημέρα» κάτω από τα επίπεδα των 650 μονάδων.

Οι ισχυρές πιέσεις και η υψηλή μεταβλητότητα αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το ΧΑ δέχεται αρνητική επιρροή από το βαρύ κλίμα, που επικρατεί στα διεθνή ταμπλό.

Σε αυτό το σημείο οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν την απουσία σημαντικών εγχώριων καταλυτών, που θα μπορούσαν να απεγκλωβίσουν την αγορά από το πτωτικό σπιράλ.

Ειδικότερα, στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,09% στις 641,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.677,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,44% στις 468,91 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η Motor Oil, η οποία από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα, σημειώνει απώλειες 3,55%, με τις Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με -2,51% και -2,28% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Eurobank, Coca Cola, Βιοχαλκο, Aegean, ΔΕΗ, Alpha Bank και ΕΧΑΕ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Grivalia, Εθνική, ΟΤΕ, Σαράντη, Τιτάν, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ, Φουρλή και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΑΔΜΗΕ, Λάμδα και ΟΛΠ. Στον αντίποδα, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα κινούνται με μικρά κέρδη της τάξεως του +0,58% και +0,43% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε