ΧΑ: Επιχείρηση ανάκαμψης δίχως ορμή

ΧΑ: Επιχείρηση ανάκαμψης δίχως ορμή

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:45 Δημιουργία 11/12/18, 11:42

Προσπάθεια ανάκαμψης σημειώνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, ωστόσο δεν εκδηλώνει την ορμή, που απαιτείται, για να απεγκλωβιστεί από το σπιράλ πιέσεων και να επαναπροσεγγίσει τα επίπεδα των 650 μονάδων.

Η μεταβλητότητα είναι πλέον το βασικό χαρακτηριστικό στη Λεωφόρο Αθηνών. Το πενθήμερο πτωτικό σερί στοίχισε στην αγορά, η οποία έγραψε «χασούρα» 3,2%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος «κατρακύλησε» συνολικά κατά 9,40%.

Το ΧΑ σήμερα δέχεται βοήθεια από τις ανοδικές τάσεις, που σημειώνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ωστόσο, το κλίμα κι εκεί είναι ιδιαίτερα ασταθές εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στο «μέτωπο» του Brexit.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,51% στις 641,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,59% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.679,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,15% στις 470,79 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 2,18%, με τις Eurobank, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Βιοχαλκο, Εθνική, Grivalia και ΕΧΑΕ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Τιτάν, ΟΤΕ, Φουρλής, Λάμδα και Μυτιληναίος, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ. Η Motor Oil χάνει 1,21%.

Αν σου άρεσε κάνε