ΧΑ: Ακόμα προσπαθεί για την αντίδραση, αλλά...

ΧΑ: Ακόμα προσπαθεί για την αντίδραση, αλλά...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:53 Δημιουργία 12/12/18, 11:50

Μία από τα ίδια... η εικόνα που παρουσιάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Τετάρτη, επιχειρώντας να βάλει τέλος στο σερί πιέσεων, δίχως ωστόσο να διακατέχεται από την απαιτούμενη ορμή, με την οποία θα μπορούσε να ξεκολλήσει από τα επίπεδα των 640 μονάδων και να αναρριχηθεί υψηλότερα.

Το ΧΑ δεν έχει καταφέρει να ανακόψει τη φόρα των πωλητών, οι οποίοι επεμβαίνουν επιλεκτικά στο ταμπλό.

Η επενδυτική επιφυλακτικότητα είναι εμφανέστατη στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου ενδεικτική είναι η συναλλακτική άπνοια. Η αγορά σήμερα αξιολογεί τις προειδοποιήσεις των θεσμών προς την Αθήνα για τις καθυστερήσεις ως προς το μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, όπως αυτές εκφράστηκαν στο συνέδριο Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,85% στις 641,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.682,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,72% στις 471,31 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ σημειώνει κέρδη 2,98% και την Εθνική 2,22% παρέχοντας στηρίγματα στον Γενικό Δείκτη, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Σαράντη, Coca Cola, ΟΛΠ, Eurobank, Μυτιληναίο και Alpha Bank.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Jumbo, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Motor Oil, Φουρλής, Τιτάν, Λάμδα, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε