ΧΑ: Μόνη επιλογή η συσσώρευση

ΧΑ: Μόνη επιλογή η συσσώρευση

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:27 Δημιουργία 13/12/18, 12:23

Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα σημειώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Πέμπτη, ύστερα από τη χθεσινή ισχυρή άνοδο, με την εγχώρια αγορά να «σπάει» το πολυήμερο πτωτικό σερί, αλλά με τον τζίρο να μην ανεβάζει στροφές.

Το profit taking είναι αναμενόμενο, με αρκετά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε μικροδιορθώσεις, ενώ ο ΓΔ εξακολουθεί να κινείται κάτω των 650 μονάδων, οι οποίες απαιτούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την επαναδιάσπασή τους. Και αυτές δεν υπάρχουν στην παρούσα φάση.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,17% στις 647,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.700,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,58% στις 468,71 μονάδες.

Την ίδια ώρα, Eurobank, Coca Cola και ΔΕΗ κινούνται με κέρδη 1%, στηρίζοντας τον γενικό δείκτη. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Alpha Bank και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι η πτώση σε Σαράντη, Φουρλή, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ελεγχόμενες είναι οι απώλειες σε Aegean, Grivalia, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή οι Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΟΛΠ και Motor Oil.

Αν σου άρεσε κάνε