Σε απόσταση από τη Λεωφόρο Αθηνών οι επενδυτές

Σε απόσταση από τη Λεωφόρο Αθηνών οι επενδυτές

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:37 Δημιουργία 31/12/18, 11:33

Σε... απόσταση από τη Λεωφόρο Αθηνών παραμένουν στην τελευταία συνεδρίαση μίας ταραχώδους χρονιάς οι επενδυτές.

Η αγορά κινείται στο «πράσινο» και στα επίπεδα των 600 μονάδων, με τον τζίρο... να διαμορφώνεται μόλις στο 1 εκατ. ευρώ.

Οι αδύναμες συναλλαγές είναι εξάλλου αναμενόμενες, καθώς, όπως έχει γράψει ξανά το Xrimaonline.gr,η πλειοψηφία των μεγάλων «παικτών» έχει κλείσει τα «βιβλία» της ήδη από νωρίτερα.

Συνεπώς, δεν έχουν απομείνει σημαντικές εκκρεμότητες στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,23% στις 605,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στις 770 χιλ. τεμάχια.

Άνοδο 0,31% σημειώνει και ο FTSE 25, στις 1.593,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης χάνει κατά 0,28% στις 415,05 μονάδες.

Την ίδια ώρα, αρκετοί τίτλοι δεν παρουσιάζουν μεταβολή, όπως ο Μυτιληναίος, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Τέρνα Ενεργειακή, η Aegean, ο ΑΔΜΗΕ και ο ΟΛΠ.

Ήπια θετικά, όμως, κινούνται οι Alpha Bank, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Βιοχαλκο και Coca Cola. Με κέρδη που ξεπερνούν το 1% κινούνται οι Φουρλής, ΔΕΗ και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς χάνει 1,23%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Motor Oil, Grivalia, Τιτάν, Εθνική και ΟΤΕ.

Αν σου άρεσε κάνε