Στο «κόκκινο» και πάλι η αγορά με προβάδισμα πωλητών

Στο «κόκκινο» και πάλι η αγορά με προβάδισμα πωλητών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:14 Δημιουργία 31/12/18, 12:10

Στο «κόκκινο» γύρισε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας τη γνωστή διαδρομή και στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς: άνοιγμα στο «πράσινο» και μία ώρα σχεδόν μετά αφύπνιση των πωλητών.

Η αγορά έχει «περάσει» σε πτωτικό έδαφος αυτή την ώρα, παραμένοντας πέριξ των 600 μονάδων, ενώ ο τζίρος εξακολουθεί να είναι απογοητευτικός.

Οι αδύναμες συναλλαγές είναι εξάλλου αναμενόμενες, καθώς, όπως έχει γράψει ξανά το Xrimaonline.gr,η πλειοψηφία των μεγάλων «παικτών» έχει κλείσει τα «βιβλία» της ήδη από νωρίτερα.

Συνεπώς, δεν έχουν απομείνει σημαντικές εκκρεμότητες στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης χάνει κατ 0,39% στις 601,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.585,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,39% στις 410,41 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, οι Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Eurobank σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Εθνική, Alpha Bank και Jumbo. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Λάμδα και Φουρλής.

Στον αντίποδα, η Coca Cola προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειες με το +1,04% που καταγράφει, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Aegean, Βιοχαλκο και ΔΕΗ. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης.

Αν σου άρεσε κάνε