ΧΑ: «Χαμηλό βαρομετρικό» για τον τζίρο

ΧΑ: «Χαμηλό βαρομετρικό» για τον τζίρο

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:33 Δημιουργία 08/01/19, 11:08

Δεν διαφέρει η σημερινή εικόνα της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς. Στη Λεωφόρο Αθηνών το «χαμηλό βαρομετρικό» σε σχέση με τον τζίρο διατηρείται, ενώ ζητούμενο της σημερινής συνεδρίασης είναι η συνέχεια της αντίδρασης, με τον Γενικό Δείκτη να έχει επανακαταλάβει τη ζώνη των 620 μονάδων.

Το ΧΑ ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση σε θετικό έδαφος, συντασσόμενο με την τάση που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, όπου το «βλέμμα» στρέφεται στις ζυμώσεις ΗΠΑ-Κίνας περί εμπορίου.

Ωστόσο, εν μέσω ενός άγριου εγχώριου πολιτικού κλίματος, η αγορά δεν δύναται να βρει τον καταλύτη, πάνω στον οποίο θα μπορούσε να στηριχτεί, έτσι ώστε μία ουσιαστική αλλαγή να σημειωθεί στο ταμπλό.

Οι αναλυτές εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την επενδυτική απραξία, που παρατηρείται στο ελληνικό χρηματιστήριο, περιμένοντας... ακόμη πότε θα ενεργοποιηθούν εκ νέου, καθώς η απραξία... είναι ενδεικτικό πολλών συνεδριάσεων μέχρι στιγμής.

Πάντως, σε επίπεδο εισηγμένων υπάρχει έστω και μια μικρή κινητικότητα, με επιλεγμένους τίτλους να δείχνουν διαθέσεις διαφοροποίησης. Τη διαφορά κάνει η μετοχή της Πειραιώς, καθώς υπάρχει η φημολογία για πιο ενεργητική διαχείριση των χαρτοφυλακίων προβληματικών δανείων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, διαμορφώνεται στις 623,39 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,45%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,39 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,77%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,26%), της Eurobank(+1,74%) και της ΔΕΗ(+1,72%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,95%) και της Motor Oil(-0,94%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,32%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+0,96%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών(-1,04%) και του Πετρελαίου(-0,49%).

Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 12 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +7,53% και Πειραιώς+4,26% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή-5,32% και Attica Bank-3,62%.

Αν σου άρεσε κάνε