Λείπει η «ορμή» από το ΧΑ

Λείπει η «ορμή» από το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:42 Δημιουργία 09/01/19, 11:39

Λείπει η «ορμή» από τη νέα προσπάθεια της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς να κρατήσει το ανοδικό σερί.

Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση το ΧΑ κινείται στο «πράσινοι» και πάνω από τις 620 μονάδες, ωστόσο ο τζίρος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, προβληματίζοντας τους αναλυτές, που κάνουν λόγο για επενδυτική απαξίωση μακράς διαρκείας.

Σήμερα, Τετάρτη, σημειώνουν οι αναλυτές η αγορά αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Από τις 27 Δεκεμβρίου κέρδη της τάξεως του 4,73% έχουν σημειωθεί στο ταμπλό και ακολούθησε ένα σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων.

Σε τεχνικό τώρα επίπεδο, η αρνητική εικόνα της αγοράς δεν έχει αλλάξει. Ο Γενικός Δείκτης θα πρέπει να διασπάσει ανοδικά το στήριγμα των 650 μονάδων, ώστε να πάρουν προβάδισμα οι αγοραστές.

Σημειώνεται πως από τις 28/12 ο τραπεζικός δείκτης έχει κάνει το +11%, κρατώντας απόσταση από τις 400 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης κερδίζει κατά 0,16% στις 627,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.651,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,06% στις 450,16 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς, ο Φουρλής, η Εθνική και η Eurobank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Βιοχαλκο, Σαράντης, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Grivalia και Coca Cola.

Στον αντίποδα, απώλειες σημειώνουν οι Aegean, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Motor Oil, αλλά η πτώση δεν ξεπερνά το 1%. Χωρίς μεταβολή οι Τιτάν, Ελλάκτωρ και ΟΛΠ.

Αν σου άρεσε κάνε